Nagykövetek a szegénység ellen

Önkorkép, 2010. március. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium rendezvényén, március 16-án átvették hivatalos megbízólevelüket a 2010 a Szegénység és a társadalmi kirekesztés elle- ni küzdelem európai évének magyar nagykövetei és "arcai". Az eseményről Szegvári Katalin tudósít. Bővebben: onkorkep.hu

A cigányok „beintegrálása”, meg a falu keserűsége

Amaro Drom, 2008.  "A szomolyai polgármester, aki először nem akart nyilatkozni az Amaro Dromnak, mert vélhetően elfogultnak tart bennünket, úgy gondolja, a Heves megyei község a keserűségen kívül semmit nem kapott a telepfelszámolási programtól, amelynek pedig két fordulójába is bekerült. Az immár a második programot koordináló Szomolyai Cigányokért Szervezet ezt éppen ellenkezőleg látja (...) Riportunkban megszólalnak új lakáshoz jutott elégedett, a második programban reménykedő, illetve olyan elkeseredett cigány emberek, akik önhibájukból nem tudnak kikerülni barlanglakásukból." Bővebben: amarodrom.hu.

A szomolyai barlanglakók integrálása

Népszava, 2009. április 18. "A cigány szervezet elnöke szerint nem igaz, hogy Szomolyán a nem roma lakosok körében kizárólag ellenérzéseket szül, hogy a barlanglakóknak a községben találnak házakat. Akinek eladó ingatlanja van, az inkább örül ennek. A községben négy-öt éve állt az ingatlanpiac, a többnyire komfort nélküli házakra nem volt kereslet. Akik szabadulni akartak az ingatlanjaiktól, azok gyorsan eladták most a roma szervezetnek. - Mi nem megyünk házat nézni, az eladók jönnek ide, hogy felajánlják az ingatlanjukat - mondja Lázár Györgyné." Bővebben: nepszava.hu.